Materialen

Onze Spicy Scarves worden met de grootste zorg samengesteld, waarbij wij gebruik maken van een grote diversiteit aan materialen. Hierdoor heeft ieder stuk haar unieke, spicy karakter. Elke shawl zal daardoor net een beetje anders aanvoelen en vallen. Wij gebruiken katoen, viscose, zijde, suedine polyester, polyester georgette, wol en of acryl.

De gekozen ingredienten voor Spicy Scarves worden over de hele wereld ingekocht in kleine hoeveelheden, we zijn geen voorstanders van massa productie. Daardoor kan het zijn dat de shawls snel uitverkocht zijn, maar wij designen graag weer een nieuwe voor je!!

Als je vragen hebt over een sjaal, mail ons dan info@spicyscarves.nl

Modellen

  • Basisdoek: dit is een triangle/ driehoek van een bepaalde afmeting ( 1.65 x 1.00 ex franjes) voorzien van lange of korte franje.
  • 2-laags:  basisdoek voorzien van een tweede materiaal, in de vorm van een vierkant of driehoek.
  • 3-laags klein:  basisdoek voorzien van een tweede en derde materiaal, waarvan 1 rechthoek van klein formaat.
  • 3-laags groot: basisdoek voorzien van een tweede en derde materiaal, waarvan 1 rechthoek van groot formaat.
  • Deluxe: 2 driehoeken op elkaar, voorzien van een derde materiaal, met of zonder fournituren. Deze is zo gemaakt dat je de sjaal aan twee kanten kunt dragen, waarmee je een ander contrast creëert.
  • Rechte sjaals: een rechthoek van wisselend formaat voorzien van 2 lagen, al dan niet met franjes.

Verzorging

Reiniging

Handwas koud. Dit betekent: Stop hem nooit in de wasmachine, ook al heb je een handwas functie hierop. Bij handwas maak je gebruik van koud tot lauw water, klein druppeltje vloeibare zeep, onderdompelen, even ( max. 5 minuten ) laten weken, voorzichtig uitspoelen, hand knijpen en ophangen.

Mocht je plaatselijk een vlekje hebben, kun je hem ook plaatselijk behandelen en niet in z’n geheel reinigen. Maak een beetje zeepwater aan en dompel de stof met de vlek daarin, stof op stof en uitspoelen.

Graag zo ophangen dat de franjes naar beneden hangen en niet kunnen doorlopen in de bovenste rand. Voor de franjes maken we gebruik van zijde draad zodat de franjes soepel vallen en glanzen. Mocht na het wassen de punten splijten, graag bijknippen met schaar voor een strak resultaat.

Strijken

Vrijwel alle stofkwaliteiten kunnen gestreken worden: mits je het strijkapparaat op de juiste stand voor het desbetreffende materiaal zet. Bij voorkeur de binnenzijde van de materialen strijken of opstomen. De franjes hoeven niet gestreken te worden.

Voordat wij een Spicy verzenden wordt ieder stuk opgestoomd, toch kan het voorkomen door vervoer dat het iets gekreukt aankomt. Voor het beste resultaat, graag even opstomen.

Bewaren

In meegeleverde pouch, kun je jouw Spicy bewaren en altijd meenemen in handtas of koffer.