Tips & Tricks

Zo kies je de juiste sjaal gebaseerd op jouw type. Ben jij een wintertype, lentetype, zomertype of herfsttype?

Een sjaal is het eerste kledingstuk dat jouw gezicht verbindt met de rest van jouw outfit. Je brengt als het ware een laagje make up aan op jouw gezicht. Het is daarom belangrijk om kleuren te kiezen die communiceren met jouw uiterlijke kenmerken. Kleuren die jouw ogen, huid of haar kleur versterken, zorgen ervoor dat jij op een natuurlijke manier gaat stralen. Je krijgt letterlijk meer kleur in jouw gezicht. Vaak weet je wel welke kleuren je staan en kies je al jaren dezelfde veilige kleuren. Maar het is toch leuk om een keer een andere kleur te kiezen dan je altijd al doet, maar die je ook heel goed staat. Je vindt jezelf als het ware opnieuw uit en let op: dat straal je ook uit en mensen om je heen zullen daarop positief reageren. Leuk! En daarmee onderstreep je jouw mooie persoonlijkheid.

Dit is natuurlijk een richtlijn, het belangrijkste is dat je er een twinkeling van krijgt in jouw ogen.


Colours for the Spring Type
Colours for the Summer Type
Colours for the Autumn Type
Colours for the Winter Type

Zo draag je jouw sjaal op verschillende manieren.

Wil jij er mooi en uniek uit zien? Ben jij daarentegen ook praktisch en easy going?  Dan is Spicy Scarves perfect voor jou. We hebben een sjaal ontworpen die je aan 2 kanten kunt dragen en dienst doet als kleding stuk. Je kunt iedere sjaal op 4 manieren dragen.

Je kunt kiezen uit de categorieën : deluxe, 3-laags en 2-laags. Allen hebben een ander effect en uitstraling!

Sjaal

Met de punt naar voren gedragen, gebruik je het als sjaal en zijn de verschillende lagen goed zichtbaar. Door het gebruik van de lichtgewicht materialen en de combinatie van de lagen, krijg je het unieke 3 D effect.

Buiten op jouw jas te dragen als sieraad en om je warm te houden. Stap je ergens naar binnen doe jouw jas uit, maar houd vooral jouw mooie sjaal om. Binnen te dragen als sieraad op jouw top, blouse of jurk naar werk of op reis.

Omslagdoek

Met de punt op de rug gedragen en de lange delen voorlangs je lichaam te laten vallen, creëer je een omslagdoek. Buiten over jouw leren –  of jeans jasje en binnen om jouw trui of jurk mee te ‘Spicen’ en het lekker warm te hebben, vooral op de koude werkplek.

Doordat de sjaal uit verschillende lagen bestaat, zal deze niet af glijden van de schouders. Je leest het goed, je hoeft de sjaal niet te knopen of vast te zetten met broches of magneten.

Stola

Met de punt op de schouder gedragen, creeer je een stola. Dit is vooral leuk als je jouw sjaal voor een feestelijk effect op jouw outfit wilt gebruiken of een mooie entree wilt maken.

Deze draag je op feestelijke en elegante wijze op jurk, blazer en leer jack.

Pareo

Onze mooie, lichte materialen kunnen prima als pareo om de heupen geslagen worden om badpak en bikini te verfraaien.